בתעשיית ההייטק, המאבק על מועמדים מעולים אינו פוסק. בעבר, היתרון התחרותי המרכזי של חברות היה היכולת להציע משכורות גבוהות במיוחד לעובדים מוכשרים. אך בשנים האחרונות התמונה השתנתה. דור העובדים הצעיר יותר בהייטק מציב ציפיות וערכים חדשים שחברות צריכות להתחשב בהם כדי לגייס ולשמר את המועמדים האיכותיים ביותר.
סביבת עבודה קהילתית ומשפחתית
אחד הגורמים החשובים שדור המילניאלז והדורות הצעירים יותר מחפשים הוא סביבת עבודה קהילתית ומשפחתית. הם מעדיפים מקום שבו יוכלו ליצור קשרים משמעותיים, לשתף פעולה ולקבל תמיכה מקולגות. סביבה בסגנון חברת סטארטאפ עם אווירה לא היררכית ופתוחה, שמעודדת למידה הדדית וחיבור בין העובדים.
יתרונות המודל הקהילתי והמשפחתי הם מגוונים. ראשית, הוא מעניק תחושה של מסגרת תומכת ומקבלת לעובדים. שנית, סביבה כזו מעודדת יצירתיות ויזמות בקרב העובדים, כיוון שהם יכולים לפתח רעיונות חדשים מתוך שיתוף ועבודת צוות. בנוסף, מודל זה מקל על שילוב חברתי של עובדים חדשים.
התפתחות מקצועית ומסלולי קידום
גורם משיכה חשוב נוסף עבור מועמדים צעירים בהייטק הוא ההזדמנות להתפתח מקצועית ולהתקדם. הם מחפשים חברות שיכולות להציע תוכנית ברורה לפיתוח הידע והכישורים שלהם באמצעות קורסי הכשרה, השתלמויות והדרכות, ולעיתים אפילו מימון לימודים מתקדמים. הם גם מצפים למסלולי קידום ומעבר בין תפקידים, כפי שמצטיירת קריירת האידיאלית עבורם.
חשוב שחברות המספקות מסלולי קידום והתפתחות לעובדים יאפשרו “מעברים חלקים” בין תפקידים בתוכן, וצמיחה לתפקידי ניהול והנדסה בכירים יותר. עליהן גם לעודד זרימה של רעיונות וחדשנות, ולאפשר הזדמנויות לצאת ולהקים מיזמים או פרויקטים חדשים בתוך החברה. באופן זה מועמדים איכותיים ירגישו שהקריירה שלהם ממשיכה להתפתח במקום העבודה.
חזון ותחושת ייעוד
פקטור מרכזי נוסף המשפיע על החלטות קריירה של מועמדים להייטק הוא תחושת חזון וייעוד חברתי או סביבתי. הדבר נכון במיוחד בקרב דור העובדים הצעירים שנוטים להיות מודעים לסוגיות גלובליות וערכי קיימות יותר מאשר דורות קודמים. הם מחפשים להשתייך לחברות שמציגות חזון ויעד רחב יותר מעבר להצלחה העסקית והגדלת ההכנסות.
המודעות הגוברת לסוגיות סביבתיות ואנושיות עוזרת להסביר מדוע מועמדים איכותיים רבים שולחים קורות חיים לחברות הפועלות לפיתוח סביבתי ואקולוגי כמו טסלה. מחקרים מראים שעבודה הנתפסת כבעלת ערך וחשיבות חברתית עשויה להגביר מוטיבציה אצל העובדים ותחושת סיפוק ומשמעות. לכן חברות הייטק רבות שואפות לשלב מסרים ושיווק של איכות הסביבה, פתרונות לבעיות אנושיות, או שאיפה לשנות את העולם.
גמישות בתנאי עבודה
גורם נוסף המשפיע על גיוס עובדים להייטק הוא גמישות בתנאי העבודה. מגפת הקורונה האיצה מגמה זו, כאשר רבים למדו להעריך את היתרונות של עבודה מרחוק ומרצון. מועמדים איכותיים רבים מחפשים כעת את האפשרות לבחור מתי ומאיפה הם עובדים, בהתאם לצרכיהם האישיים.
חברות רבות כבר החלו להציע דפוסי עבודה היברידיים או גמישים לחלוטין בעקבות הביקושים הגוברים. הן מאמינות שהתאמת תנאי העבודה לצרכי העובד עשויה להגביר שביעות רצון ונאמנות ארוכת טווח, ולכן כדאית למרות האתגרים שבניהול הנוכחות והפריון.
סביבת עבודה ייחודית ונעימה
חברות ההייטק המובילות יודעות להעריך את כוח האטרקטיביות של סביבת עבודה ייחודית, מפנקת ונוחה. לעיתים נדמה שהן מתחרות ביניהן על מי תציע את החוויה הכי מרגשת ומפתה למועמדים. לכן חברות משקיעות תקציבי עתק בתכנון מרחבי עבודה יוצאי דופן.
השאיפה של חברות ההייטק היא להפוך את המשרדים לחוויה חיובית ובלתי נשכחת עבור כל מי שמגיע אליהם. הן רוצות לתרגם את ההצלחה העסקית שלהן לעולם פיזי מרשים. הן יודעות שכמו מרכזי קניות או בתי מלון יוקרתיים, גם הן יכולות לנצל את כוח העיצוב והאדריכלות כדי למשוך קהל רלוונטי של צרכנים – במקרה שלהן המועמדים הכי טובים בתעשייה.
אפשרויות ליזמות ועבודה עצמאית
אחד הגורמים המרכזיים בגיוס מועמדים צעירים ויזמיים לתעשיית ההייטק הוא ההזדמנות ליזמות עצמית ועבודה עצמאית. מומחים רבים בתחום מסבירים שהדורות הצעירים רוויים בערכי חופש וגמישות תעסוקתית, כאשר רבים מהם חולמים להקים מיזם עצמאי או סטארטאפ משלהם.
במקביל, בענף ההייטק קיים ביקוש עצום ליזמים עם רעיונות פורצי דרך, שיכולים להוביל חדשנות והתקדמות טכנולוגית. לכן, חברות הייטק גדולות וממוסדות החלו להציע תוכניות ומסגרות ייעודיות לעידוד יזמות ועבודה עצמאית בין כותלי החברה. הן רואות בכך דרך מצוינת למשוך עובדים יצירתיים.
התועלות של גישת היזמות הפנים ארגונית הן רבות. ראשית, היא מאפשרת לחברות להסתייע ביצירתיות ובמוחות המבריקים של עובדיהן ללא צורך בגיוס כוח אדם חיצוני. שנית, העובדים חשים תחושת מימוש עצמי וסיפוק מהזדמנות להפוך רעיונות ישירות למציאות. ואם זה לא מספיק, זוהי דרך מצוינת לחברות לגייס יזמים וסטארטאפיסטים מוכשרים שחולמים להקים מיזם משלהם אך גם מוטרדים מהסיכונים הגדולים שבעבודה עצמאית.
אפילו סטארטאפים קטנים ומצליחים נכנסים לדרך זו ומציעים חופש יצירתי רב לעובדיהם. למשל, אפליקציית הצ’אט המצליחה סלאק מאפשרת לעובדים להקצות זמן עבודה קבוע לפרויקטים עצמאיים משלהם. החלטה זו הניבה מוצרים ושירותים חדשים עבור סלק והוכיחה את יתרונות הגמישות והעבודה העצמאית לשימור כוח אדם איכותי.
להלן חלק קטן נוסף העוסק בתהליך גיוס רציף ונעים באמצעות מערכת גיוס חכמה:
תהליך גיוס חכם ורציף
חברות הייטק מובילות משקיעות גם בשיפור חווית הגיוס וההכשרה של המועמדים החדשים. הן רוצות להפוך את התהליך לחלק וזורם ככל הניתן, תוך שימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים.
דוגמה בולטת היא מערכות הגיוס החכמות שאומצו על ידי ענקיות כגון אינטל, אמזון, אפל ועוד. מדובר במערכות מבוססות בינה מלאכותית ולמידת מכונה, שתפקידן לייעל את שלבי המיון, הראיונות והבחירה של המועמדים המתאימים ביותר.
גם לאחר הגיוס והקליטה של המועמדים החדשים, חברות ההייטק רבות ממשיכות להשתמש בכלים חכמים לסנכרון וויסות תהליכי הלמידה וההכשרה שלהם. מערכות ממוחשבות מנטרות את קצב הלמידה והתקדמות של כל עובד, ומותאמות באופן דינמי את התכנים והמשימות להעמקת הידע והמיומנויות החדשים.
היתרון של תוכנה לניהול גיוס עובדים הוא כפול – היא יוצרת חוויה רציפה, נעימה ואינטראקטיבית עבור המועמד, תוך התאמה מרבית ליכולות ודרכי הלמידה שלו. במקביל, היא סוללת את הדרך לניצול מקסימלי של הפוטנציאל והיכולות הטמונים במועמדים ובכוח האדם הקיים.
מטריצת גורמי המשיכה
כפי שראינו, חברות ההייטק המובילות יוצרות מטריצה מורכבת של גורמי משיכה למועמדים האיכותיים בתעשייה. הן מבינות שהכסף אינו הכל, ולצד השכר הגבוה הן חייבות להציע חבילת תגמולים הכוללת סביבת עבודה נעימה וחברית, התפתחות מקצועית, חזון וייעוד, גמישות, סביבה פיזית מרהיבה, אפשרויות ליזמות ועצמאות ותהליכי גיוס נעימים ויעילים.
בדרך זו חברות הייטק רבות יכולות להמשיך ולגייס את הטאלנטים הגדולים של ענף ההייטק לשורותיהן, ולהבטיח את הצלחתן העתידית במרוץ הטכנולוגי.
עבודה עם מערכת הגיוס החכמה של נילוסופט מהווה גורם אטרקטיבי למועמדים רבים ומסייעת באופן משמעותי בתהליך הגיוס. לחצו כאן לקבלת לפרטים נוספים ודמו למערכת שמתאימה בדיוק לצרכי החברה שלכם.